​Pojačan nadzor prometa tijekom vikenda – rezultati

Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 51, prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola zabilježeno je 11, a …

FOTO: ilustracija

U cilju povećanja ukupne sigurnosti u prometu, kao i ranijih vikenda, prometna policija je i prethodnih dana pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te  zabilježila sveukupno 248 prometnih prekršaja.
 
Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 51, prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola zabilježeno je 11, a evidentirano je i 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te devet prekršaja korištenja mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježeno je 17 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 129 različitih prometnih prekršaja.
 
Najveća brzina od 133 km/h izmjerena je jučer, 5. prosinca oko 15.40 sati na auto cesti A7 na području Rujevice u Rijeci, gdje je vozač osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka upravljao vozilom navedenom brzinom iako je na toj dionici ograničenje brzine 70 km/h.

Na istoj dionici, dan ranije 4. prosinca oko 9.10 sati zabilježeno je i prekoračenje brzine vozača osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka, budući da je vozilom upravljao brzinom od 120 km/h.
 
Nadalje, tijekom vikenda zabilježena je najveća koncentracija alkohola od 2,66 g/kg,  izmjerena 40-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila 3. prosinca oko 22.30 sati u Jurdanima, na području Matulja.
 
Izdvajamo i 54-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Nissan, riječkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila 4. prosinca oko 22.30 sati na području Pehlina u Rijeci. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,50 g/kg, a sa sobom nije imao vozačku dozvolu.
 
Protiv obojice vozača zatečenih pod utjecajem alkohola bit će podnijeti optužni prijedlozi te predloženo izricanje novčanih kazni u iznosu većem od deset tisuća kuna te zaštitnih mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.
 
Osim navedenih, i svi ostali počinitelji prekršaja u prometu sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodile su se 22 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.
 
Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.
 

Stranica

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.