​Rab: Rezultati pojačanog nadzora zlouporaba droga i prekršaja u prometu

U Palitu je zaustavljen 38-godišnji recidivist,  vozač mopeda koji je bježao policijskoj ophodnji te nastavio kretanje prema Rabu gdje je zaustavljen na šetnici u pješačkoj zoni

FOTO: Ilustracija
 
Na području otoka Raba prošlog vikenda su policijski službenici Policijske postaje Rab, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske, proveli pojačane aktivnosti u cilju suzbijanja svih vrsta kažnjivih radnji radi povećanja ukupne sigurnosti tijekom turističke sezone.
Poduzete mjere rezultirale su zapljenom različitih droga s kojima su zatečeni hrvatski i strani državljani. Tako je  u „uličnoj redukciji“ s drogom marihuana zatečeno četvero  hrvatskih državljana, starosti od 20 do 36 godina i 19-godišnji državljanin Belgije, kod kojih je ukupno pronađeno i oduzeto oko 16 grama marihuane. Uz to je kod 21-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađena manja količina droge kokain, a  kod 36- godišnjaka droga hašiš.
 
U prometu su zatečena i dvojica vozača, hrvatski državljani, pod utjecajem opojnih droga i to 22- godišnjak u Banjolu te 43-godišnjak u Loparu. On je zaustavljen u subotu, 10. srpnja oko 23.30 sati, dok je upravljao osobnim vozilom marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka. Kod njega je pronađena i manja količina droge amfetamin i psilocibinske gljive. Odmah je isključen je iz prometa i uhićen te priveden na kriminalističko istraživanje tijekom kojega je odbio testiranje krvi i urina radi daljnjih analiza. Po završetku istraživanja je 43-godišnjak prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o suzbijanju zlouporaba droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Pored navedenih prekršitelja, u Palitu je u petak, 9. srpnja oko 21.25 sati zaustavljen vozač mopeda marke Piaggio, riječkih registracijskih oznaka, koji je bježao policijskoj ophodnji. Naime, unatoč zvučnim i svjetlosnim znakovima za zaustavljanje, mopedist je nastavio kretanje u smjeru Raba gdje je zaustavljen na šetnici u pješačkoj zoni.
Riječ je o  38-godišnjem hrvatskom državljaninu, inače recidivistu, za kojega je utvrđeno da je upravljao nerigistriranim mopedom bez tehničkog pregleda i bez vozačke dozvole. Priveden je na postupanje nakon kojega je zbog navedenih prekršaja protiv njega donesen optužni prijedlog. Predložena mu je novčana kazna od najmanje 23 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom kategorije AM u trajanju od 12 mjeseci.

 
U prometu je evidentirano i pet lakših prometnih nesreća s materijalnom štetom. Što se tiče ostalih prekršaja, u prekoračenju radnog vremena ugostiteljskih objekata u Palitu je zatečen jedan ugostiteljski objekt, dok u Rabu četiri ugostiteljska objekta. Poradi utvrđenih prekršaja, policijski službenici su podnijeli obavijesti Državnom inspektoratu za daljnja postupanja iz njihove nadležnosti.
 
Policija će tijekom turističke sezone poduzimati slične aktivnosti radi suzbijanja svih vrsta protupravnih ponašanja.
 

Stranica

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.