​Traže se počinitelji razbojništva i razbojničke krađe

Počinitelj je razbojničkom krađom u trgovini na području Vežice u Rijeci iz otvorene blagajne otuđio utržak, dok je u benzinskoj postaji na području Vrbovskog počinio razbojništvo prijeteći oružjem djelatnici i otuđio novac

FOTO: Ilustracija
 
Policija intenzivno traga za počiniteljima kaznenih djela razbojništva i razbojničke krađe što su se jučer dogodili na području Rijeke i Vrbovskog.
 
Prema dosad utvrđenom, počinitelj je razbojničku krađu u trgovini na području Vežice u Rijeci počinio oko 12.45 sati iskoristivši trenutak dok je djelatnica vraćala novac drugoj osobi te je iz otvorene blagajne otuđio utržak. U benzinskoj postaji na području Vrbovskog je pak počinitelj oko 17 sati prijeteći oružjem djelatnici otuđio novac.
Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko sedam tisuća kuna, a oštećene su tvrtke sa sjedištem u Rijeci i Zagrebu.
 
Budući da su nerijetko meta razbojnika upravo trgovine, benzinske postaje, poštanski uredi i drugi slični poslovni prostori, predlažemo nekoliko savjeta za zaštitu pravnih osoba:
 
-uključite tehničke uređaje zaštite (video nadzor, protuprovalne uređaje i sl.), a ukoliko ih ne posjedujete, razmislite o njihovoj instalaciji, odnosno o angažiranju fizičke zaštite (zaštitari),
-organizirajte siguran transport novca iz vašeg poslovnog prostora,
-obratite pozornost na sumnjive osobe u prostoru (osobe koje često dolaze a ne kupuju, već samo razgledaju),
-ne držite veće količine novčanica velikih apoena u blagajni, već ih sklonite na sigurno mjesto u poslovnom prostoru,
-kod prebrojavanja utrška, zaključajte vrata trgovina i poslovnica te provjerite jesu li sve osobe napustile prostor, poželjno je da u prostoru budu dvije zaposlene osobe radi sigurnosti, a ukoliko imate angažiranog zaštitara, neka i on bude nazočan.

 
Unatoč svim mjerama opreza, uvijek postoji mogućnost da postanete žrtvom razbojništva. U tom slučaju najvažnije je da ne pružate otpor, pogotovo ako vam razbojnik prijeti oružjem – ne izlažite se opasnosti i postupajte po njegovim zahtjevima! Pokušajte zapamtiti što više detalja koji bi kasnije mogli pomoći policiji u otkrivanju počinitelja: izgled, ponašanje, govor i boja glasa, odjeća, prijevozno sredstvo i ostalo. Čim to okolnosti dopuste, nazovite policiju! Radi zaštite tragova, prije dolaska policije nemojte nište dirati niti se kretati po prostoriji u kojoj se dogodio napad.
 

Stranica

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.