​Zbog prijetnje i nametljivog ponašanja završili u pritvoru

Kriminalističkim istraživanjima je utvrđeno kako su 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 57-godišnji hrvatski državljanin počinili kaznena djela prijetnje i nametljivog ponašanja pa su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku 

FOTO: Ilustracija
 
Podnošenjem kaznenih prijava i privođenjem u pritvorsku jedinicu rezultirala su kriminalistička istraživanja nad 22-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine i 57-godišnjim hrvatskim državljaninom, koje su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka te Policijske postaje Čabar.
 
Policija 22-godišnjaka sumnjiči da je u proteklih godinu dana učestalo slao različite poruke 35-godišnjoj hrvatskoj državljanki pokušavajući ostvariti neželjeni kontakt. Pored toga joj je 20. studenoga ove godine uputio ozbiljne prijetnje, ali i oštetio dio stambene jedinice, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru. Policijski službenici su ga 23. studenoga zatekli na graničnom prijelazu Rupa te sukladno raspisanoj potrazi priveli na kriminalističko istraživanje. Po završetku istog je osim za kazneno djelo prijetnje, prijavljen i za kaznena djela nametljivo ponašanje, kao i oštećenje tuđe stvari.
 
Čabarska policija je po zaprimljenoj kaznenoj prijavi utvrdila kako je 57-godišnjak, u razdoblju od svibnja do kolovoza ove godine, također počinio kaznena djela prijetnje i nametljivo ponašanje, a na štetu 85-godišnje hrvatske državljanke. Jučer ga je policija zaustavila na graničnom prijelazu Prezid-Babno polje te sukladno raspisanoj potrazi također privela na kriminalističko istraživanje.
 
Obojica osumnjičenika su dovršetkom kriminalističkih istraživanja, a poradi osnova sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, uz kaznene prijave mjerodavnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku.

Stranica

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.