5 namirnica zbog kojih se salo dodatno taloži u tijelu

Ako želite skinuti višak kilograma, ove namirnice zaobiđite.

Ako želite smršavjeti, ali kile nikako ne idu dolje, možda biste trebali provjeriti što točno jedete. Naime, postoje namirnice zbog kojih će se salo posebno taložiti na tijelu.

Alkohol

Ako ste primijetili da ste se počeli debljati oko trbuha, možda je alkohol krivac za to. Ako pretjerujete s alkoholom, velika je mogućnost da će vam se pojaviti “pivski trbuh”.

Česta konzumacija alkohola može poremetiti mikrobiom probavnog sustava, a alkoholna pića zapravo su i prazne kalorije. Njih unosite, a nemaju nikakvu nutritivnu vrijednost.

Bijeli kruh

Bijeli kruh je obično jako prerađen, nutritivno je siromašan, a prepun je jednostavnih ugljikohidrata. On nema ni vlakana ni proteina, a ima visok glikemijski indeks. Ovakvu hranu tijelo prebrzo probavlja i vrlo brzo nakon nje ponovno smo gladni.

Čips

Čips posebno može dovesti do povećanja masnoća u tijelu, pogotovo ako ga se prečesto jede. Čak štoviše, čips je hrana koja zbog koje se možete najviše udebljati u periodu od 4 godine, pokazala je studija.  Čips ej bio uspoređen s krumpirom, slatkim zašećerenim pićima te prerađenim i neprerađenim mesnim proizvodima.

Čips je prepun masti, prerađenih ugljikohidrata i soli. Zbog ta tri sastojka teško ga je prestati jesti i to često dovodi do prejedanja, čiji rezultat je debljanje.

Krafne

Iako su slasne, previše krafni može uzrokovati taloženje sala. One su prepune prerađenih ugljikohidrata koji uzrokuju nagli rast šećera u krvi i samo kratko utažuju glad. Istovremeno, gušterača otpušta jednaku količinu inzulina kako vi “počistila” višak glukoze u kvi i pogurala ju u stanice.

Jednom kada je u stanicama, osjetit ćete naglu navale energije koja će trajati oko 20 minuta. No kako će razine glukoze u stanicama rapidno padati, tako će vama padati i energija. To je razlog zašto se često osjećate umorno nakon što pojedete prerađene ugljikohidrate.

Margarin

Ako mislite da je margarin bolja opcija od maslaca, varate se. Posebno je problematično kada na margarinu stoji da je dijetni ili da ima 0% masnoća, ljudi tada imaju naviku pretjerati jer misle da jedu nešto zdravo. Tada umjesto da mršave, debljaju se, a često im nije jasno zašto, piše Eat this.

 

Izvor: N1

Foto: Pexels

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.