Blagdan sv. Nikole i Dan Općine Kostrena

Drage Kostrenke i Kostrenjani,

danas slavimo Dan Općine i Svetog Nikolu, zaštitnika pomoraca i naše Kostrene, stoga svima vama koji slavite i svim našim pomorcima, od srca čestitamo blagdan sv. Nikole i želimo da se uz njegov zagovor što brže vrate doma, svojim obiteljima.

Nažalost, današnji blagdan i Dane Općine slavimo u sasvim posebnim okolnostima. Utihnule su naše čitaonice, crkve, naši trgovi i sva druga mjesta na kojima smo se rado susretali i družili. Otkazane su manifestacije, priredbe i svečanosti koje smo zdušno pripremali i s nestrpljenjem iščekivali.

Jedna od njih je i naša Svečana sjednica. Epidemiološke mjere i briga za zdravlje, utjecali su na odluku da ovogodišnju Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Kostrena zamijeni njezina online verzija u vidu kratkog filma čija je objava zakazana danas za 16:30 sati, na našoj mrežnoj stranici, portalu općinskog lista Naša Kostrena  i Facebook stranici Naša Kostrena.

Pozivamo vas da zajedno pogledamo kratki film o događajima i projektima koji su osim korone obilježili našu kostrensku 2020. godinu.

U povodu blagdana sv. Nikole položit će se vijenci i upaliti svijeće za sve stradale i nestale pomorca na oba kostrenska groblja i u lučici Podurinj, a u 18 sati u župnoj crkvi sv. Lucije slavit će se svečana misa uz poštivanje svih propisanih mjera.

 

 

 

Izvor

Najnovije