Dodijeljene nagrade i priznanja kostrenskim sportašima i klubovima

U organizaciji Općine Kostrena održano je proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih klubova u 2020. godini. Svečana dodjela nagrada i priznanja održana je u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji u skladu s epidemiološkim uvjetima.

Prošlu 2020. godinu obilježila je pandemija koja je onemogućila putovanja i otkazala brojna sportska natjecanja, a prvi puta u povijesti sporta otkazane su i Olimpijske igre koje su se trebale održati u Tokiju.  Malobrojni sportaši su u takvim uvjetima imali prilike trenirati i natjecati se. Unatoč tome, kostrenski sport i sportaši su itekako aktivni, no zaslužuju našu pažnju i pomoć više no ikad, istaknuo je u svojem pozdravnom govoru načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić i izrazio nadu kako će ova godina biti godina povratka velikih sportskih natjecanja. Sportašicama i sportašima iskrene čestitke uputio je i predsjednik Općinskog vijeća Dražen Soldan.

Najuspješniji sportaš do 18 godina je Vito Katnić  iz Karate kluba Kostrena, a najuspješnija sportašica do 18 godina je Ana Jović iz Kickboxing kluba Sušak. Tin i Edo Fike iz Jedriličarskog kluba Galeb, najuspješnija su sportska ekipa do 18 godina.

Najuspješniji sportaš senior je Ivica Dundović iz Športskog ribolovnog društva Kostrena,  najuspješnija sportašica seniorka je Ana Petrović iz Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena dok je najuspješnija muška seniorska ekipa posada krstaša Molo longo s kormilarom Rajkom Kujundžićem iz Jedriličarskog kluba Galeb.

Za izniman dugogodišnji doprinos razvoju kostrenskog sporta nagradu su dobili Franjo Živko i  posthumno p. Ivica Kovačević.

Franjo Živko je više od 40 godina aktivan u kostrenskom sportu- dvanaest godina bio je na čelu Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru, izbornik ženske i muške selekcije saveza Hrvatske na europskim i svjetskim prvenstvima, međunarodni je sudac u udičarenju, predsjednik udruženja ALPE-ADRIA, devet godina predsjednik športske lučice Podurinj, a unazad 8 godina je predsjednik udruge Športsko ribolovno društvo INA Kostrena.

Ivica Kovačević je bio veliki zaljubljenik u sport, posebice nogomet. Bio je prvi sportski glas Radija Rijeke, uvaženi nogometni i skijaški sudac, sportski komentator, surađivao je i pisao za Večernji list i Vjesnik, a u Kostreni je ostavio poseban trag prativši nogometne utakmice NK Pomorac. Obitelj mu i danas živi u Kostreni.

 

Priznanja za sportska postignuća u 2020. godini dobili su Andrea Koraca iz Hrvatskog akademskog odbojkaškog društva Rijeka  i Mark Maglica Jedriličarskog kluba Galeb.

 

Zahvalnicu Općine Kostrena za sportska postignuća u 2020. godini dobili su Marijana Milić iz Športskog ribolovnog društva Kostrena, Sara Tadej, Leona Lencović, Lucija Lencović, Jakov Tešar, Borna Babić, Lukas Lencović, Leona Baraban, Helena Willheim, Neo Juretić, Mark Miloš iz Karate kluba Kostrena, Frano Gudelj iz Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena, Karlo Ugrin i Barbara Perušić iz Jedriličarskog kluba Galeb te Klub podvodnih aktivnosti Kostrena. Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.