Donosimo 10 praktičnih trikova koji olakšavaju rad u kuhinji

Svi smo navikli raditi stvari na način koji smo naučili još kao djeca, ali neki su se zapitali može li se nešto napraviti bolje ili lakše i došli do genijalnih ideja. Donosimo vam neke od njih koje i sami možete iskoristiti.

1. Rezanje luka bez suza

Kako ne bi plakali dok režete luk, jednostavno pokraj daske na kojoj sjeckate stavite upaljenu svijeću.

2. Rezanje rajčice

Kako bi rajčicu razrezali pravilnije i s manje nereda, iskoristite nož za kruh, rezultat će vas oduševiti.

3. Ekstra sočni krumpiri

Kako bi svojim krumpirima dali dodatni okus, a da vam meso bude hrskavo zapečeno, stavite krumpire u protvan, a iznad toga rešetku za pečenje na koju ćete staviti komade mesa, kao što je prikazano na slici.

4. Daska za rezanje koja se ne pomiče

Kako vam se daska za rezanje ne bi pomicala, ispod nje stavite vlažnu krpu.

5. Brže odmrznite hranu

Kako bi vam se namirnice brže odmrznule, stavite ih u tavu. Hladnoća se brže raspršuje iz metala.

6. Lakše ogulite tvrdo kuhana jaja

Umjesto da tvrdo kuhana jaja gulite rukom, poslužite se žlicom, lakše je i efikasnije.

7. Lakše izvažite špagete

Dugačke komade špageta lakše ćete izvagati ako ih položite u držač za salvete.

8. Očistite masne plastične spremnike ‘bez ruku’

U masni plastični spremnik za hranu stavite vruću vodu i tekućinu za pranje suđa. Zatvorite posudu i promućkajte. Kada otvorite posudu, vidjet ćete da je potpuno čista.

9. Napravite sami valjak za sushi

Uzmite pakiranje štapića za ražnjiće, odrežite im oštre vrhove i onda sve spojite izolir trakom, kao što je prikazano na slici, i imate valjak za izradu sushija.

10. Perilica rublja za kuhinjske predmete

Ako nemate perilicu za posuđe, silikonske držače spužvica i plastične spremnike možete oprati i u perilici rublja na kratkom programu i nižoj temperaturi.

 

Izvor: 24 sata

Foto: Pexels

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.