Edo Flego: putovanje kroz ŠN Rijeka ili kako se riječki igrači razvijaju od najranije dobi


Edo Flego: putovanje kroz ŠN Rijeka ili kako se riječki igrači razvijaju od najranije dobi

01.04.2021.

Godina za nama u kojoj su se svi morali adaptirati na “novo normalno” bila je izazovna i za 400-tinjak dječaka, odnosno mladića, polaznika riječke nogometne škole. No, uz podršku Kluba, voditelja Škole Edu Flegu te sve svoje trenere i trenericu, ovi su dečki uspjeli izvući svoj maksimum unatoč evidentnim ograničenjima za treniranje i razvoj u kojem svaki manjak sportskoga “rada” u pojedinim fazama može biti presudan. Online treninzi i praćenje napretka preko ekrana za vrijeme “zaključanih” mjeseci, kontinuitet u komunikaciji s roditeljima i djecom, međusobno izmjenjivanje za razvoj pojedinih ekipa i igrača korisnih informacija, podizanje ljestvice zahtjeva u pojedinim dobnim skupinama te rezultati koji se ogledaju i kroz pojedina natjecanja, prvenstveno u 1. HNL, ali i odabirom mladih riječkih igrača u skupine hrvatske reprezentacije ukratko prezentiraju rad Škole i u toj problematičnoj godini. Voditelj Edo Flego, osvrnuo se na najznačajnije momente protekle godine:

– Mislim da svi mi treneri, svi naši polaznici, kao i vodstvo Kluba, imamo čime biti zadovoljni. Zbog korona uvjeta nismo posustali, već smo na vrijeme i pravilno procijenili svoje mogućnosti te se adaptirali najbolje što smo mogli te rezultati nisu izostali. Izdvojio bih, pritom, kontinuitet u radu vratarskog segmenta koji dolazi do izražaja kroz prepoznatljivost naših vratara. Za to su zaslužni voditelji Đoni Tafra, zatim nemali doprinos Tafrinog donedavnog pomoćnika odlične radne energije, mladog Luke Vladića, ali i trenera Siniše Ćalete te dakako, velike zasluge idu i legendi Kluba koja ima izuzetno i nezamjenjivo vratarsko iskustvo Marijanu Jantoljaku.

Osim vratarskog dijela, naglasio bih i redovitost naših igrača u utakmicama hrvatske reprezentacije u kojima, osim što uče i usvajaju dragocjena iskustva, mogu slobodno reći, prezentiraju naš grad i HNK Rijeka kao pravi ambasadori sportskog ponašanja i kulture na kojoj inzistiramo kao organizacija. Osim toga, kako i sam vršim funkciju pomoćnog trenera hrvatske U-19 reprezentacije, s trenerom Joeom Šimunićem i drugim kolegama redovito razmjenjujem informacije i stručne savjete koji nam svima koriste u radu.

Kako je vođenje jednog ovako brojnog pogona velika odgovornost, Flego nam je kazao kako on vidi liderstvo:

– O tome jesam li uspio u ove četiri godine ili nisam prosudit će drugi, no ono što bih naveo kao svoje postulate u vođenju omladinske akademije je svakako dopuštanje suradnicima da izraze ono u čemu su bolji od mene ili jedni od drugih. Tu nema kompromisa ako je napredak prioritet. Svatko mora moći iskazati ono u čemu je najbolji, pritom poštujući zadane osovine, a to su zadaće i ciljevi Škole među kojima se ističe onaj za koji, slikovito rečeno, živimo ovih godina: što veći broj naših vlastitih igrača u prvoj momčadi “Rijeke” na duže staze. Tom se cilju i približavamo.

Pred kraj Flego nam je otkrio da povremeno zaigra nogomet s polaznicima, ali i da poštuje zakonitosti svoga posla u kojem su mu prostrane nogometne terene zamijenile uredske obaveze oko administracije i radnih sastanaka s članovima stručnog tima Škole nogometa.

A, kako izgleda razvoj igrača od najranije dobi pa do kucanja na vrata prvoga tima te na koji je to detalj cijela Škola nogometa posebno ponosna, pogledajte u video prilogu:

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.