HAS objavio preliminarni kalendar za 2021. godinu: dvoranska sezona trebala bi početi 23. siječnja

Napokon malo dobrih vijesti! Hrvatski atletski savez objavio je preliminarni kalendar natjecanja za 2021. godinu u kojoj će se održati nekoliko velikih natjecanja.

Svakako su najvažnije Olimpijske igre, koje će se od 30. srpnja do 8. kolovoza održati u Tokiju, a na kojima će naša Sara Kolak braniti titulu olimpijske pobjednice u bacanju koplja iz Rio de Janeira 2016. godine.

Od ostalih velikih natjecanja u planu za 2021. godinu najavljeno je Europsko dvoransko prvenstvo u Torunu (od 4. do 7. ožujka), Svjetsko dvoransko prvenstvo u Nanjingu (od 19. do 21. ožujka), Europsko U-23 prvenstvo u Bergenu (od 8. do 11. srpnja), Europsko U-20 prvenstvo u Tallinu (od 15. do 18. srpnja), Europsko U-18 prvenstvo u Rietiju (od 26. do 29. kolovoza), te Svjetsko juniorsko prvenstvo u Nairobiju (od 17. do 22. kolovoza).

Ako nam pandemija koronavirusa dopusti, sezonu bismo trebali otvoriti na dvoranskom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore 23. siječnja. Tjedan dana kasnije zakazano je juniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske, a u veljači bi se trebalo održati seniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske (6. veljače), juniorsko prvenstvo Balkana (13. veljače), kadetsko prvenstvo Hrvatske (13. veljače), dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete (14. veljače), prvenstvo Balkana (20. veljače), mlađejuniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske (20. veljače), te prvenstvo Hrvatske u višebojima u dvorani (27. i 28. veljače).

Ožujak je već tradicionalno rezerviran za Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske (6. i 7. ožujka), potom slijedi ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu (13. ožujka).

Ljetni dio sezone otvorit će se u svibnju prvenstvom Hrvatske u štafetama (8. svibnja), a prvi Kup i ekipno prvenstvo Hrvatske odradit će juniori i juniorke 29. i 30. svibnja.

Raspored državnih prvenstava je slijedeći: pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore održat će se 5. i 6. lipnja, pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete 19. i 20. lipnja, pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore 26. i 27. lipnja, pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore 3. i 4. srpnja, a pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore 4. i 5. rujna.

Kup i ekipno PH za kadete zakazani su za 11. rujna, Kup i ekipno PH za seniore održat će se 18. i 19. rujna, pojedinačno prvenstvo Hrvatske na 10.000 metara i hodanju na stazi održat će se 2. listopada, prvenstvo Hrvatske u višebojima 2. i 3. listopada, pojedinačno i ekipno PH u cestovnom trčanju 23. listopada, a pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu 30. listopada.

Iako smo sada u situaciji u kojoj su nam zbog novih epidemioloških mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa onemogućeni treninzi, ovaj nam kalendar budi nadu da će se situacija uskoro poboljšati i da ćemo se uskoro vratiti na našu Kantridu i opet svi zajedno trenirati.

Izvor

Najnovije