Hrvatske snahe progovorile o odnosu sa svekrvama

Malo koja žena može se pohvaliti kako ima idiličan odnos sa svojom svekrvom. Češće su to manje ili više napeti odnosi prožeti trzavicama i međusobnom nesnošljivošću. Pa, u kome je problem – u snahama ili svekrvama?

1. Neće njenog sineka nitko opterećivati

“Nije moja svekrva, već sestrina, ali me ljuti kao da je moja. Naime, šogor radi u drugom gradu. Sestra se čuje s njim i, naravno, o svemu pričaju. Svekrva je čula od nekoga kako se njezin sin žrtvuje za svoju ženu i dijete. Popi*dila je i rekla mojoj sestri da ne smije njenog sina opterećivati problemima jer je on u drugom gradu, da će on naći drugu ako ona njemu nastavi govoriti o problemima i sl., da se ne bi čudila da je našao ljubavnicu… Muža ne treba opterećivati problemima, a još manje osjećajima. Šogor, nasreću, ne dijeli majčino mišljenje.”

2. Nakon vjenčanja pokazala pravo lice

“Radi se o curi koju znam. Dok se nije udala, svekići i šogi su joj bili prekrasni, ma idila. E, kad se udala i rodila dijete, ljudi se promijenili skroz nagore, u biti su pokazali svoje lice. Vrijeđali nju, njezinog muža zato što je podržava i ne da da je vrijeđaju i omalovažavaju, i sad kao šećer na kraju je tjeraju van iz kuće (u koju su i oni uložili, ali je*iga, bili su blesavi pa nisu ostavili račune, sad neće vidjeti ni lipe od toga) skupa s mužem i bebom.”

3. Njih dvije se ne podnose, a ispašta – on

“Danas sam imao gotovo fizički sukob sa ženom upravo zbog moje stare iliti njene svekrve. A upravo zbog uzajamnog nepoštivanja i nedostatka osnovne kulture i bontona. Nasreću, ne živimo zajedno, jer da živimo ili bih ubio sebe ili njih dvije. Vide se možda po sat vremena mjesečno i to uvijek kroz neku tihu misu, a nakon toga se meni se*e s obje strane. Samo što je to više sa ženine pa tu onda i pucaju s*anja.

Žena bi rekla da sam ja papak jer se ne suprotstavljam staroj, a ona ustvari ne zna o tom mom suprotstavljanju ništa, jer nemam potrebu demonstrirati svoju silu prema staroj pred svojom ženom, kao ni obratno. Ali ja zato redovito dobivam kritike i s*anja. Svaka žena kad rodi misli da je najpametnija što se tiče odgoja djeteta i ne daj Bože da netko nešto kaže što se ne slaže s njenim mišljenjem. Odmah pucanje! A u principu je tu samo nedostatak osnovnog bontona i poštivanja prema onima za koje se tvrdi da se voli!”

4. Ona urla na snahu i vrijeđa je kao majku

“Jučer uzmem sina i krenem s njim u sobu, a moja sveki se zapovjednim tonom izdere na mene “Tu ga ostavi!!!” Pa neće ona meni naređivati kamo ću svoje dijete nositi! Ja sam ga nosila i rodila. Muž joj se krenuo suprotstaviti i onda je tek počela životinjskim glasom urlati da kakva sam ja to mati i da nemam pojma ni o čemu, a ona je odgojila dvoje divne djece i mlatila ih produžnim kabelom po leđima. Mislim da selimo odavde… Ima još puuuno stvari pored ovakvih ispada…”

5. Majka za sina sve obavlja i upliće se

“U zadnje vrijeme se s dragim stalno kvačim zbog njegove majke… Smeta mi što majka za sina sve obavlja, a hvala Bogu, sposoban je i sam… Možda ću izvući kraći kraj, ali ne mogu to gledati, muka mi je… Njezino uplitanje u sve me totalno izbacuje iz takta…”

 

Izvor: Net

Foto: snimka zaslona YouTube

Najnovije