Humanizacija i širenje granica “on-line” putem – DND “Vinodol”

Uobičajeno je da djeca i mladi u radionicama brojnih društava naša djeca stječu nove prijatelje, razvijaju se kroz igru i učenje, savladavaju kreativne i razne zadatke koje njihovi voditelji pomno i stručno postavljaju pred njih s ciljem da potaknu njihove vještine, sposobnosti, mogućnosti i otkriju talente. Novo „normalno“ doba uvjetovano pandemijom Covid-19 onemogućilo je održavanje radionica i okupljanje većeg broja djece ali je svakako potaknulo osmišljavanje novih aktivnosti putem digitalnih platformi.

Humanizacija „on-line“ putem primjer je prilagodbe Društva naša djeca „Vinodol“  novim uvjetima rada ali isto tako hvalevrijedan pokazatelj  pomicanja granica djelovanja, širenja znanja i iskustva na nacionalnom nivou.

Društvo naša djeca ”Vinodol” uključilo se u pomaganje djeci iz potresom stradalih područja na nekoliko načina.

Članice Društva Jelena Franjković i Dilajla Pavletić odlučile su im poželjeti dobrodošlicu u naš kraj pomoću interaktivnih „on -line“  prezentacija. Obje su učiteljice OŠ Dr. Josipa Pančića iz Bribira i željele su djecu i odrasle, upoznati s našim krajem na zabavan i zanimljiv način.

Interaktivne prezentacije ” Legenda o sv.Jurju” i ”Legenda o turskom blagu” sastoje se od audio priče (koju izvode učenici 3. i 4. razreda OŠ dr.Josipa Pančića u Bribiru), igre bijega te kraćih igrica kao što su puzzle, osmosmjerka ili križaljka.

Pratite prezentacije po redoslijedu (brojevi ili sličice) i otkrijte legende Bribira.
  1. Legenda o Sv.Jurju: https://view.genial.ly/600fd7c93ac19c0d8615b4c2/horizontal-infographic-lists-legenda-o-svjurju
  2. Legenda o turskom blagu: https://view.genial.ly/600fd5b94e7f380d050575ae/horizontal-infographic-timeline-legenda-o-turskom-blagu
    Za pristup svakom dijelu igrice treba potrebno je krenuti od startnog menia.
  3. Interaktivna slika sastoji se od nekoliko kraćih zadataka vezanih uz Vinodolski kraj. Radi se o križaljkama, igri memorije, osmosmjerci ili slagalici. Na slici se pojavljuju interaktivni elementi, a klikom se ulazi igru.
    Interaktivna slika: https://view.genial.ly/60126aa90f83110d86b0ed19/interactive-image-vinodol

Navedeni materijali proslijeđeni su  djeci sa potresom pogođenih područja  koja su privremeno smještena u hotelu ”Internacional” u Crikvenici.

Opisanim aktivnostima polučeni su vrijedni rezultati na opće zadovoljstvo svih sudionika. Provedene aktivnosti zapažene su i na nacionalom nivou. Poveznicom ranije, poimence navedenih učiteljica OŠ Dr.Josipa Pančića iz Bribira, s učiteljem Bojanom Iličićem, učiteljem razredne nastave i voditeljem mnogobrojnih aktivnosti vezanih za nadogradnju znanja edukacijama i seminarima čiji je cilj produbiti uvid u psihologiju razumijevanja učenika i metoda primjenjivih u nastavi kako bi djeca dobila maksimum od obrazovanja, ostvaren je početak suradnje u humanitarnoj akciji ”Učitelji učiteljima “ kojom se razmjenom iskustva dolazi do novih korisnih i vrijednih saznanja.

Interaktivne prezentacije Vinodolskog kraja ocjenjene su upravo takvima.                                                                                                                                                                                                                    

OPĆINA VINODOLSKA OPĆINA

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.