Istra 1961 – Rijeka 3:2, bijeli ostali bez finala Kupa


Istra 1961 – Rijeka 3:2, bijeli ostali bez finala Kupa

14.04.2021.

Nogometaši Rijeke poraženi su od Istre 1961 2:3 u utakmici polufinala Kup Hrvatske odigranog u Puli.

Rijeka tako neće biti u  prilici treću godinu  zaredom igrati finale Kupa Hrvatske, dok je Istra 1961 ovom pobjedom drugi put u povijesti ušla u finale Kupa.

Bila je to utakmica dva poluvremena. Istra 1961 odigrala je sjajno prvo poluvrijeme, Rijeka se vratila u drugom dijelu, ali nije uspjela doći do potpunog preokreta.

Istra je povela u sedmoj minuti, a golu je prethodila velika prilika.  Hara je dobro odvagnuo Galovića i pucao, Nevistić je obranio, a lopta se odbila od usamljenog Navarra koji je pucao, a vratar Rijeke odlično obranio.

Ipak, gol je stigao nakon ubačaja iz kuta, Šutalo je bio najviši i poentirao glavom – 1:0.

Rijeka u tom periodu nije imala prilike, u 17. minuti udarac Menala obranio je vratar Istre.

I onda u 23. minuti novi šk za bijele. Hara se zavukao iza obrane Rijeke, zaobišao Nevistića i poentirao – 2:0.

Riječki napadi odbijali su se o čvrstu obranu domaćina, a Istra je prvi dio začinila još jednim golom.

U 44. minuti nova brza akcija domaćina i Guzina je poentirao za 3:0.

Rijeka je u drugi dio ušla s nadom u povratak, nekoliko dobrih akcija podgrijalo je nadu u preokret, a gol je stigao u 52. minuti.

Drmić je primio loptu i potegnuo i lopta je na kraju završila u mreži – 3:1.

Rijeka je nastavila napadati, u 70. minuti, nakon jednog ubačaja, Guzina je srušio Capana i Strukan je pokazao na bijelu točku.

Murić je bio siguran – 3:2.

Krenula je tada luda završnica, Rijeka je pokušavala svim snagama doći do trećeg gola, a na drugoj strani Istra je zamalo prelomila utakmicu u 81. minuti kada je udarac Taichija s crte skinuo Capan.

Istra 1961 – Rijeka (20)


Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.