Izniman odaziv mještana u prikupljanju donacija stradalima u potresu

Mještani Kostrene u samo jednom danu svojim su donacijama ispunili predvorje Sportske dvorane  u Kostreni na čemu im se od srca zahvaljujemo. Popisu brojnih općina i gradova koji će donirati sredstva za obnovu pridružila se i Općina Kostrena donacijom u iznosu od 60 tisuća kuna.

Članovi UDVDR Kostrena i načelnik Dražen Vranić jučer su odvezli prvu turu pomoći prijateljima iz UDVDR Petrinja koji će je podijeliti po manjim mjestima u okolici Siska i Petrinje, a nakon blagdana, iz Kostrene će se uputiti prvi šleper s prikupljenim donacijama. S obzirom da se pomoć prikuplja u svim mjestima i gradovima, u ovom času nema potrebe  prikupljanjem vode, namirnica i higijenskih potrepština.

Svi koji su u mogućnosti i žele pomoći stradalima u potresu, mogu uplatiti donacije na račun Crvenog križa.

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Vlada RH je donijela odluku da se putem računa Državnog proračuna Republike Hrvatske u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa“ primaju uplate doniranih financijskih sredstava namijenjenih za sanaciju posljedica potresa u gradu Petrinji i drugim gradovima i općinama koje su pogodili razorni potresi.

Donacije financijskih sredstava za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na sljedeći račun: HR12 1001 0051 8630 0016 0 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5444 – OIB uplatitelja. Uplate izvan Hrvatske, uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke.

Stanovništvu koje se suočava s posljedicama razornog potresa može se i pozivom na broj 060 9011. Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV i naknada teleoperateru.Izvor

Najnovije