Javni poziv kućanstvima za dodjelu kompostera


Danas se diljem svijeta obilježava Dan planeta Zemlje kojim se želi skrenuti pozornost na važnost očuvanja okoliša. Kako bi pridonijela globalnim klimatskim ciljevima i očuvanju okoliša na području Kostrene, Općina Kostrena kontinuirano unaprijeđuje sustava gospodarenja otpadom na svojem području pa će ovaj važan ekološki datum obilježiti dodjelom kompostera kostrenskim kućanstvima.

Nakon izgradnje Reciklažnog dvorišta Urinj gdje se mještanima omogućava besplatno zbrinjavanje različitih vrsta otpada, Općina Kostrena nabavila je 600 kompostera za biorazgradivi komunalni otpad koje će bez naknade putem Javnog poziva dodijeliti kostrenskim kućanstvima.

Riječ je o komposterima zapremine 400 litara, dimenzija 80 x 80 x 91 cm od recikliranog polipropilena koji su u potpunosti reciklabilni i namijenjeni kućanstvima koja imaju mogućnost recikliranja biorazgradivog otpada na svojim okućnicama, kako bi se  smanjile količine biorazgradivog otpada u miješanom komunalnom otpadu.

Pravo na dodjelu kompostera imaju fizičke osobe koje su vlasnici/suvlasnici nekretnine na području Općine Kostrena ili imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Kostrena, obveznici su plaćanja komunalne naknade i nemaju dospjelih nepodmirenih dugovanja prema Općini Kostrena te da raspolažu okućnicom za smještaj kompostera, uz uvjet da im Općina Kostrena nije dodijelila komposter prema prethodnom postupku dodjele, uz valjano ispunjen i potpisan zahtjev.

Prijava na Javni poziv mora sadržavati cjelovito popunjen i vlastoručno potpisan zahtjev i izjavu o preuzimanju kućnog kompostera, presliku osobne iskaznice kao dokaz identiteta i prebivališta fizičke osobe te e-izvadak ili izvadak iz zemljišne knjige izdan od strane Zemljišno-knjižnog odjela nadležnog suda kao dokaz vlasništva.

Za provjeru dospjelih nepodmirenih dugovanja prema Općini Kostrena potrebno je kontaktirati Upravni odjel za financije i gospodarstvo Općine Kostrena na telefon: 051/209-030 ili/i na e-mail: andreja.turina@kostrena.hr

Rok za dostavu započinje danom objave Javnog poziva, a završava u trenutku kada se dodijele svi raspoloživi komposteri. Obavijest o zatvaranju Javnog poziva  objavit će se na mrežnim stranicama Općine Kostrena.

Zahtjev za dodjelu kućnog kompostera uz priloženu dokumentaciju može se podnijeti e-mailom na kostrena@kostrena.hr, osobno dostaviti u pisarnicu Općine Kostrena u uredovno radno vrijeme ili poslati preporučenom pošiljkom s naznakom „Javni poziv-komposteri“  na adresu Općine Kostrena, Sv. Lucija 38, 51221 Kostrena.

Cjeloviti tekst i svi uvjeti iz Javnog poziva te zahtjev i izjava mogu se preuzeti na istaknutim poveznicama u tekstu kao i u dokumentima ispod teskta.

Sve informacije vezane za ovaj Javni poziv mogu se dobiti u Općini Kostrena u uredovno vrijeme na broj 051/209 072 ili na e-mail: anita.gregov@kostrena.hr.Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.