Krenuli radovi na proširenju ceste u Žurkovu

Početkom veljače potpisan je ugovor za izvođenje radova, a 9. veljače započeli su radovi na rekonstrukciji jedne od najvažnijih kostrenskih prometnica, one koja vodi prema uvali Žurkovo.

Potreba za dovršetkom proširenja ceste prema uvali Žurkovo  postoji već dugi niz godina, no zapreka su bili složeni i neriješeni imovinsko – pravni odnosi čijim rješavanjem na prostoru parkirališta i ceste, su stvorene pretpostavke za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i nad preostalim prostorom u uvali Žurkovo kako bi se ovaj zasigurno najvrjedniji prostor u Kostreni mogao razvijati i dobiti nove namjene i sadržaje.

– Prostor uvale Žurkovo jedan je od najatraktivnijih prostora u Kostreni, koji se nažalost zbog složenih i neriješenih imovinsko-pravnih odnosa godinama nije micao s mrtve točke. Moji suradnici i ja, odlučili smo se uhvatiti u koštac s tim problemom kako bi se konačno na tom prostoru stvorili preduvjeti i za realizaciju drugih projekta, čemu će sigurno pridonijeti i kvalitetna infrastruktura, rekao je načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić.

Planiranim zahvatom proširit će se 140 metara ceste u donjem dijelu na 6 metara širine s dva kolnička traka čime će se osigurati protočnost prometa i pristup parkiralištu. Cesta će dobiti pješački nogostup, sustav oborinske odvodnje i javnu rasvjetu, a u sklopu rekonstrukcije položit će se i sva potrebna instalacijska infrastruktura.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 2,27 milijuna kuna. Izvođač radova je tvrtka CPK iz Kopra, a stručni nadzor obavlja tvrtka Papić biro iz Kostrene. Službeni početak radova bio je 9. veljače s predviđenim rokom izvođenja od 90 radnih dana. Radovi bi trebali završiti u lipnju, prije glavne ljetne sezone kada ova prometnica ima posebno važnu ulogu.

Predviđeno je da se radovi izvode na način da jedan dio ceste bude uvijek prohodan kako bi se osigurao pristup uvali Žurkovo. Promet će se regulirati odgovarajućom prometnom signalizacijom i semaforom.Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.