Najava vatrogasne vježbe u lučici Podurinj 24. listopada

U lučici Podurinj će se u subotu 24. listopada 2020. s početkom u 10 sati održati vatrogasna vježba spašavanja unesrećenih osoba na vodenoj površini i ispod vodene površine koju organizira Javna vatrogasna postrojba Rijeka.

Razvojem tehnologije značajno su se smanjili razmjeri i posljedice nesreća i uvelike skratilo vrijeme odgovora na sve vrste intervencija, no adekvatan razmještaj vatrogasnih postrojbi i uvježbanost vatrogasaca ipak su presudni faktori kvalitetnog funkcioniranja sustava zaštite i spašavanja. Vježbom će se pokušati simulirati različite situacije nesretnih događaja kao i metode spašavanja korištenjem različite tehničke i osobne opreme.
Spašavanje unesrećenog s morske površine, spašavanje unesrećenog zarobljenog u automobilu ispod morske površine, pretraživanje akvatorija frontalnom metodom, spašavanje unesrećenog s morskog dna pomoću nosila i zračnog padobrana, transport ronioca-spasioca pomoću auto-ljestve, spašavanje unesrećenog iz mora pomoću auto-ljestve, transport automobila ispod vodene površine pomoću zračnog padobrana te vađenje automobila s morskog dana i s površine pomoću krana tehničkog vozila, bit će neke od situacija koje će biti demonstrirane tijekom vježbe.

Lokacija izvođenja vježbe je lučica Podurinj koja se nalazi u neposrednoj blizini Rafinerije nafte Rijeka. Udaljena je 7,9 km od Vatrogasne postaje Vežica te 11,4 km od Vatrogasne postaje Centar. Uz riječke vatrogasne postrojbe u vježbi će sudjelovati i JVP iz Opatije i Rovinja.Izvor

Najnovije