Nova oprema razveselila učenike na početku drugog obrazovnog razdoblja

Dok će učenici predmetne nastave pričekati da uživo vide sve novosti i poboljšanja u njihovoj školi, učenici razredne nastave ne kriju oduševljenje novim izgledom i opremom škole

Učenike OŠ Kostrena na početku drugog obrazovnog razdoblja u školskim su hodnicima dočekali novi školski ormarići čiji je prvi dio isporučen u prosincu za Dan škole, a tijekom siječnja na mjesto je postavljeno svih 60 elementa s 384 ormarića za odlaganje školskog pribora.

Ukupna vrijednost nabavljene opreme iznosi 74.834,50 kuna od čega je sponzorstvom INE osigurano 60 tisuća kuna dok je razliku sufinancirala Općina Kostrena.  – Zahvaljujući vrijednom sponzorstvu INA-e omogućena je nabava školskih ormarića i to prema želji naših učenika, koji su više puta na Učeničkom vijeću obrazlagali takvu potrebu. Drago mi je što smo i na ovaj način pokazali da je njihov glas i mišljenje važno i da pronalazimo načine kako bi se ostvarile promjene. – naglasila je ravnateljica OŠ Kostrena Adriana Glavan.

Još jedno lijepo iznenađenje učenike je dočekalo u prostranom holu koji se pretvorio u multimedijalno središte škole s mogućnošću održavanja videoprojekcija, prezentacija, videopoziva i drugih oblika redovne, izborne i projektne nastave, ali i prostor za odmor i druženje.  – Potrebe naših učenika prerasle su prostorne mogućnosti škole pa pronalazimo rješenja kako svaki kutak učiniti funkcionalnijim za svakodnevni školski život.  – objasnila je ravnateljica Adriana Glavan, ističući kako je Općina Kostrena odličan partner i suradnik te su upravo zahvaljujući potpori Općine na školskom projektu „Bez busoli“, osigurana sredstva za stvaranje multimedijalnog prostora. – Zaslon, platno, ozvučenje i cijelu projekcijsku konstrukciju uključujući ozvučenje i postavljanje omogućila je Općina Kostrena kojoj zahvaljujemo što je prepoznala važnost projekta i potrebe za ulaganjem u školu i obrazovanje, dodala je ravnateljica. 

Projekt „Bez busoli“ naglašava tradicijsku povezanost Kostrene s morem i pomoračkim životom kroz niz aktivnosti od 1. do 8. razreda u kojima dolazi do suradnje s roditeljima, pomorcima i širom lokalnom zajednicom.

Novosti ima i u školskoj knjižnici gdje je postavljen sterilizator za knjige, nabavljen putem projekta „Učenici-pisci“, koji će omogućiti brži protok knjiga među učenicima.Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.