Nova ulaganja u sportsku infrastrukturu – kreće rekonstrukcija pomoćnog igrališta u Žuknici

Danas je u Kostreni potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji pomoćnog igrališta na stadionu u Žuknici vrijedan 7,4 milijuna kuna čime će se pridonijeti poboljšanju uvjeta treniranja i sportskog razvoja lokalnog nogometnog kluba Pomorac 1921 i stvoriti preduvjeti za odigravanje službenih nogometnih natjecanja svih kategorija i uzrasta.

Osim velikog broja poklonika i članstva, nogomet je sport s najdužom tradicijom u Kostreni pa će se i ovom kapitalnom investicijom na lijep način obilježiti stoljeće organiziranog igranja nogometa na ovom području.

Projektom rekonstrukcije i proširenja pomoćnog igrališta predviđeno je postavljanje nove umjetne trave uz ishođenje FIFA QUALITY PRO certifikata kao i povećanje dimenzija terena sa sadašnjih 99,10 x 61,60 m na dimenziju 106 x 72 m.  Igralište će dobiti i novu rasvjetu, po najvišim standardima, ogradu sa zaštitnom gumenom spužvom na svim stupovima oko igrališta, novu tribinu na istočnom dijelu te novu opremu (golove, klupu za rezervne igrače i suce, korner zastavice i dr.). Rekonstrukcijom je predviđena i izvedba potpornih zidova igrališta i oborinske odvodnje kao i prilaznog puta za interventna vozila na sjevernoj strani igrališta.

Ukupna vrijednost projekta od projektiranja do završne faze iznosit će preko 7,6 milijuna kuna što je najveće ulaganje u Žuknicu u posljednjih dvadeset godina i predstavlja početak ulaganja u ovaj važan sportski kompleks.

Iako je Općina za realizaciju projekta osigurala sredstva u ovogodišnjem proračunu, projekt rekonstrukcije i proširenja pomoćnog igrališta prijavila je i na natječaj Ministarstva turizma i sporta na čiju se odluku o sufinanciranju još čeka, no prijavom projekta Općina želi nastaviti s uspješnim povlačenjem bespovratnih sredstava za različite projekte kako bi se u njima umanjio udio proračunskih sredstava.

Prijavom na natječaj Lokalne akcijske grupe (LAG) Vinodol pokušat će se dobiti sredstva i za rekonstrukciju drugog, malog pomoćnog igrališta na kojem bi se postavila nova umjetna trava, ograda i oprema.

Pripremljen je i projekt poboljsanja energetske učinkovitosti zgrade nogometnog stadiona koji predviđa obnovu vanjske ovojnice (fasade),zamjenu kompletne stolarije, rekonstrukciju krovišta, ugradnju dizalice topline i solarne elektrane na krovu zgrade. Projekt je spreman i čeka otvaranje natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.

Izvođač radova je zajednica ponuditelja koju čine GP KRK i Maxmar grupa, uslugu nadzora pružat će tvrtka Karloline – Kling iz koje dolazi i glavni projektant Matija Domijanić u suradnji s arhitektom Igorom Rožićem.

Radovi bi trebali započeti kroz desetak dana, a predviđeno vrijeme trajanja radova je 180 kalendarskih dana.

 Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.