Objavljen Javni poziv za dodjelu grobnih mjesta na novom dijelu groblja u Svetoj Luciji

Proširenjem groblja u Svetoj Luciji, Kostrena je dobila 579 novih ukopnih mjesta u grobnicama i 288  pretinaca za urne te dodatnih 15 do 18 mjesta u općem polju. Novi dio groblja ima 71 grobnicu s 3 ukopna mjesta, 61 grobnicu sa 6 ukopnih mjesta, kolumbarijski zid sa 60 mjesta (s pretincima za 4 i 8 urni) i zajedničku grobnicu s već spomenutih 15 do 18 ukopnih mjesta, smještenih na površini od 1.800 četvornih metara.

Kostrenskim grobljima upravlja Komunalno društvo Kostrena koje je uz suglasnost Općine Kostrena formiralo cijene za korisnike u skladu s kategorizacijom i veličinom grobnih mjesta.

Na mrežnim stranicama Komunalnog društva Kostrena i Općine Kostrena objavljen je Javni poziv mještanima u kojem im se nudi mogućnost korištenja grobnih mjesta na neodređeno vrijeme uz plaćanje jednokratne naknade za ukupno 65 grobnica, i to 35 grobnica s po 3 ukopna mjesta, 30 grobnica s po 6 ukopnih mjesta, 8 pretinaca za 4 urne i 2 pretinca za 8 urni.

Grobnice i pretinci za urne iz ovog Javnog poziva dodjeljuju se isključivo osobama s prebivalištem na području Općine Kostrena koje otprije nemaju grobno mjesto, osim u slučaju ako je ono popunjeno.

Jedna osoba može predati zahtjev za korištenje maksimalno jedne grobnice ili pretinca za urne. Jednokratna naknada za grobnicu s 3 ukopna mjesta iznosi 25 tisuća kuna, za grobnicu sa 6 ukopnih mjesta 40 tisuća kuna, za veći pretinac za urne 8 tisuća kuna te za manji pretinac 5.650 kuna. Jednokratna naknada plaća se u roku od 30 dana po Rješenju o dodjeli temeljem računa i uplatnice koje izdaje Općina Kostrena.

Zaprimanje zahtjeva, odnosno dodjela ukopnih mjesta na korištenje počinje 29. ožujka 2021. u 9 sati, u prostorima Uprave groblja Komunalnog društva Kostrena, a Javni poziv će biti otvoren dok bude raspoloživih grobnica i pretinaca za urne. Dodjela grobnih mjesta vršit će se prema redoslijedu podnošenja zahtjeva.

Zahtjev za dodjelu na korištenje grobnog mjesta podnosi se na OBRASCU 1, a zahtjev za promjenu prethodno zakazanog termina i vremena provođenja upravnog postupka na OBRASCU 2. Obrasci se mogu preuzeti u digitalnom obliku putem računala ili osobno u službenim prostorijama KD Kostrena (Sportska dvorana), na adresi Žuknica 1B, 51221 Kostrena u uredovno vrijeme, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Prilikom dolaska u KD Kostrena podnositelj zahtjeva dužan je predočiti osobnu iskaznicu, a zahtjevu je potrebno priložiti 70 kuna državnih biljega (20 kuna za Zahtjev i 50 kuna za Rješenje), koji se mogu kupiti u KD Kostrena u poštanskom ili javnobilježničkom uredu.

Preostale grobnice i pretinci na novom dijelu groblja u Sv. Luciji namijenjeni su za naknadno ustupanje na trajno ili privremeno korištenje, u okolnostima kada nastupi smrtni slučaj, a obitelj nema osigurano ukopno mjesto.Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.