Održan sastanak Stožera civilne zaštite Općine Kostrena – porast broja aktivnih slučajeva zaraze na području Kostrene

Nakon višednevnog uzastopnog rasta broja aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Kostrene koji je premašio sve dosadašnje brojke od početka pandemije, jučer je održan sastanak Stožera civilne zaštite Općine Kostrena. Uz članove Stožera, sastanku su prisustvovali i predstavnici škole, vrtića, liječnice Doma zdravlja Kostrena kao i epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Popuštanjem nekih od mjera kojima su omogućene sportske aktivnosti,  nastava za sve učenike kao i rad ugostiteljskih objekata u otvorenim prostorima, još je veći naglasak na osobnoj odgovornosti pojedinca i važnosti da osvijestimo osobnu ulogu u prevenciji širenja zaraze. Mjere se u kolektivima sustavno provode, međutim problem su privatna druženja i opuštanje. Pored novih sojeva koronavirusa koji se brže i lakše šire, ovako drastično povećanje broja aktivnih slučajeva na području Kostrene i Primorsko-goranske županije, proizlazi prvenstveno iz nepridržavanja propisanih mjera, prije svega radi okupljanja većeg broja osoba na privatnim zabavama i obiteljskim druženjima uz nepridržavanje mjera fizičke distance i korištenja zaštitnih maskica. Uočen je i problem kršenja mjera samoizolacije kod pacijenata sa blažom kliničkom slikom kao i aktivnosti osoba kod kojih postoji sumnja na COVID-19 u periodu od testiranja do dobivanja rezultata.

Svi okupljeni uputili su apel mještanima Kostrene za pojačanu osobnu odgovornost, s molbom da ozbiljno shvate situaciju i rizik od mogućeg početka trećeg vala. Procjepljivanje ne ide planiranom dinamikom stoga je najvažnije pridržavati se nužnih epidemioloških mjera i biti odgovoran prema svojem zdravlju, zdravlju svoje obitelji i šire zajednice. Svojim ponašanjem utječemo ne samo na zdravstvenu nego i na sve težu gospodarsku situaciju i usporavamo povratak uobičajenim društvenim aktivnostima koje nam svima nedostaju.Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.