Podjela božićnica svim mještanima Kostrene starijim od 65 godina

Za razliku od većine općina i gradova, božićnicu od 400 kuna u Kostreni dobivaju svi mještani stariji od 65 godina, neovisno o cenzusu i statusu umirovljenika, a njih je ove godine čak oko tisuću.

Odgovorni ostajemo bliski, glavna je poruka kampanje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike o suzbijanju širenja koronavirusa među starijom populacijom te podizanje svijesti šire javnosti o odgovornom ponašanju i pridržavanju preporučenih uputa kako bismo zaštitili naše starije sumještane i osobe iz drugih ranjivih skupina.

Vodeći se time, Općina Kostrena je epidemiološkim okolnostima prilagodila način podjele božićnica mještanima starijim od 65 godina života. U skladu s epidemiološkim preporukama, korisnici mogu zatražiti uplatu sredstva na tekući račun putem obrasca za isplatu božićnice objavljenog na mrežnoj stranici Općine Kostrena, na poveznici https://kostrena.hr/wp-content/uploads/2020/11/Obrazac-zahtjev-za-isplatu-bozicnice.pdf

Popunjen i vlastoručno potpisan obrazac uz presliku (ili fotografiju) osobne iskaznice i bankovne kartice ili drugog dokumenta s vidljivim brojem računa, potrebno je dostaviti u Općinu Kostrena u periodu od 9. do 30. studenoga 2020. godine, isključivo e-poštom na e-adresu kostrena@kostrena.hr, običnom poštom ili ubacivanjem u poštanski sandučić na pročelju zgrade Općine Kostrena na adresi Sv. Lucija 38, 51221 Kostrena.

Korisnici koji nisu u mogućnosti zatražiti isplatu putem računa, božićnicu će i ove godine moći osobno preuzeti, ali na novoj epidemiološki prihvatljivijoj lokaciji. Umjesto u Domu zdravlja Kostrena, članice Odbora za socijalnu i zdravstvenu skrb Općine Kostrena podjelu će vršiti u Sportskoj dvorani Kostrena, od 9. do 13. prosinca 2020. ujutro od 9 do 13 sati, u prostorijama na ulazu u dvoranu gdje se inače prodaju ulaznice (biljetarnice), čijim šalterima korisnici mogu pristupiti s vanjske strane zgrade pa nije potreban ulazak u zatvoreni prostor.

 

 Izvor

Najnovije