Potpisan Sporazum o udruživanju lokalnih Turističkih zajednica Riječkog prstena i Općine Klana

U Vijećnici Grada Rijeke održano je svečano potpisivanje Sporazuma o udruživanju lokalnih turističkih zajednica Riječkog prstena i Općine Klana. Sporazum su potpisali predsjednici Turističke zajednice grada Rijeke, Turističke zajednice Grada Bakra, Turističke zajednice Grada Kastva, Turističke zajednice Grada Kraljevice, Turističke zajednice Općine Čavle, Turističke zajednice Općine Jelenje, Turističke zajednice Općine Kostrena, Turističke zajednice Općine Viškovo i načelnica Općine Klana.

Sporazumom o udruživanju turističkih zajednica gradova i općina s područja Riječkog prstena i Općine Klana uređuje se način suradnje u cilju zajedničkog provođenja aktivnosti usmjerenih na projektno (marketinško) udruživanje turističkih zajednica Riječkog prstena i Općine Klana. Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, koji stupio na snagu 1. siječnja 2020. godine, dana je mogućnost udruživanja turističkih zajednica i jedinica lokalne samouprave. Novi zakonski okvir daje poseban naglasak udruživanju turističkih zajednica kako bi one mogle pratiti potrebe turista na razini logičke i jedinstvene turističke destinacije, a posebice u usmjeravanju svojih resursa na podizanje kvalitete i povezivanje turističkih proizvoda na području turističke destinacije. Prethodnu suglasnost na Sporazum o udruživanju lokalnih Turističkih zajednica Riječkog prstena i Općine Klana dalo je Ministarstvo turizma i sporta.

Putem video linka nazočnima su se obratili direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić i državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman koji su istaknuli zadovoljstvo ovakvim udruživanjem. Među načelnicima i gradonačelnicima Riječkog prstena koji su u svojstvu predsjednika turističkih vijeća potpisali Sporazum, bio je i predsjednik Turističkog vijeća Turističke zajednice Općine Kostrena i općinski načelnik Dražen Vranić koji je tom prilikom istaknuo: „Pozdravljamo ovakve inicijative projektnog udruživanja turističkih zajednica u našem okruženju, s ciljem osnaživanja kreativnog i financijskog potencijala, kreiranja zajedničkih atraktivnih turističkih proizvoda i kvalitetnijeg pozicioniranja destinacije čiji je dio i Kostrena. Trendovi u turizmu se mijenjaju i sve je teže odgovoriti na zahtjeve i očekivanja modernih turista, a posebno danas, u vremenu kada se čitav svijet bori s pandemijom koja je utjecala na naše navike, odluke, na gospodarstvo i turizam. Zajedničkim ulaganjima u razvoj destinacije, u zanimljive proizvode i turističku infrastrukturu, siguran sam da i Kostrenu očekuje svijetla turistička budućnost u kojoj će ostvariti puni turistički potencijal.“Izvor

Najnovije