Potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji društveno-vatrogasnog doma u Pavekima

Danas je u Kostreni potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji društveno – vatrogasnog doma u Pavekima, vrijedan 12,5 milijuna kuna. Investitor projekta je Općina Kostrena, a izvođač radova Zanatska zadruga Gradin iz Rijeke. Početak radova planiran je za kraj svibnja s rokom izgradnje od 12 mjeseci.

Društveno – vatrogasni dom bit će smješten na parceli od preko 2.500 četvornih metara i izveden kao zgrada na dvije etaže s oko 450 četvornih metara prostora po etaži i vatrogasnim tornjem.

Osnovna namjena građevine je vatrogasni dom i u njoj će biti smješteno Dobrovoljno vatrogasno društvo Kostrena pa je najveći dio prostora usmjeren na zadovoljavanje takvih preduvjeta. Dio prostora bit će namijenjen i drugim funkcijama, poput prostora za održavanje javnih događaja i djelovanje udruga te dva dodatna uredska prostora.

Potreba za izgradnjom društveno vatrogasnog doma u Kostreni, ističe se i planira već dugi niz godina. Osobito zadovoljstvo početkom realizacije projekta izrazio je predsjednik DVD Kostrena Zlatan Marunić  i zahvalio Općini Kostrena što će se napokon realizirati njihova dugogodišnja želja i potreba za adekvatnim prostorom u kojem će djelovati DVD.

„Sretan sam što smo uspjeli pokrenuti i napokon realizirati ovaj za Kostrenu velik i važan projekt kojim će se riješiti dugogodišnji problem prostora za djelovanje našeg DVD Kostrena. Uz to ćemo u najvećem kostrenskom naselju Paveki dobiti i vrijedan društveni prostor.“, rekao je načelnik Kostrene Dražen Vranić.

U prizemlju zgrade nalazit će se garaže za vatrogasna vozila, pomoćne prostorije za vatrogasnu opremu, ulazni prostor s hodnikom koji s garažom ima vizualni kontakt. Na istoj etaži nalazit će se i sanitarne prostorije, UPS prostor, spremišta, garderoba i prostor za odmor. Uz osnovni gabarit prizemlja zgrade izvesti će se vatrogasni toranj koji je ujedno i vertikalna komunikacija s katom na kojem se također nalaze prostori DVD-a Kostrena.

Zasebni dio prizemlja činit će ulazni prostor sa stubištem za  gornju etažu i podiznom rampom za invalidne osobe. Na katu će se nalaziti uredi DVD-a, dva dodatna ureda, predavaonica,  DVD sala, društvena sala od oko 150 četvornih metara, sanitarni čvorovi, garderoba, hodnici sa stubištima te pristup vatrogasnom tornju.

Dom je lociran u najvećem kostrenskom naselju i dobro prometno povezan sa svim dijelovima Kostrene. U okviru pripremnih radova za gradnju prošle godine završena je nova pristupna cesta kako bi se osigurao izravan pristup  građevini.Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.