Prevencijom protiv provala u vozila, džeparenja…

Upozorenje građanima – ni na kratko ne ostavljajte turbice u vozilima, pazite na svoje novčanike
 

FOTO: Ilustracija

U cilju sprječavanja različitih kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, prvenstveno provala u vozila i džepnih krađa, jučer je policijska službenica za prevenciju I. policijske postaje Rijeka obišla nekoliko riječkih dječjih vrtića te kontaktirala odgajatelje.
Naime, policija je u proteklom razdoblju zabilježila provale u vozila parkirana ispred dječjih vrtića u kojima su, na vidnom mjestu ostavljene torbice. Ovog tjedna ovakve provale su zabilježene ispred vrtića na području Podmurvica i Pećina u Rijeci.
Kako bi smanjili mogućnost počinjenja ove vrste kaznenih djela i nastanka materijalne štete odgajateljima su podijeljeni odgovarajući letci s korisnim savjetima i informacijama o mjerama samozaštite od provala u vozila te su zamoljeni da ih podjele roditeljima i dodatno ih upozore na potreban oprez.
Osim toga, prilikom obilaska autobusnih postaja  u užem središtu Rijeke, građani  su upozoreni da za vrijeme vožnje gradskim autobusom paze na svoje torbice i novčanike, kako ne bi postali žrtvom džepara te su im također podijeljeni letci sa savjetima o samozaštiti od džepnih krađa.
 
 

Stranica

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Komentiraj

Najnovije