Rijeka: Izazvali prometne nesreće pod utjecajem alkohola

I ovom prilikom pozivamo vozače na odgovorno ponašanje i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako ne bi činjenjem prekršaja ugrozili sigurnost u prometu ili izazvali prometne nesreće s teškim posljedicama
 

FOTO:Ilustracija
 
Jučer se na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.
U tri nesreće što su se dogodile u Rijeci vozači su ih izazvali upravljajući vozilima pod utjecajem alkohola.Tako je na području Drenove, u ulici Drenovski put, oko 16.40 sati, 61-godišnji vozač upravljajući osobnim vozilom marke Fiat Doblo, riječkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,05 g/kg i zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te udario u parkirano osobno vozilo marke Mazda. Također je utvrđeno da je vozilom upravljao u vrijeme dok mu je određena mjera samoizolacije pa je zbog počinjenih prekršaja, osim po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran i prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
 
Dva sata kasnije u Liburnijskoj ulici je 36-godišnji hrvatski državljanin pri koncentraciji alkohola od 1,51 g/kg upravljao teretnim vozilom marke Dacia, riječkih registracijskih oznaka, pa izazvao prometnu nesreću udarivši u osobno vozilo marke Opel Corsa. Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo  jer 36-godišnji vozač nije držao dovoljan razmak dok se kretao iza drugog vozila čime je 45-godišnjeg vozača Corse oštetio za oko četiri tisuće kuna. Radi izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, izdan mu je optužni prijedlog i predložena novčana kazna od 6500 kuna, kao i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od dva mjeseca.
 
Uz navedene vozače, prekršajno je sankcionirana i 51-godišnja hrvatska državljanka koja je sinoć oko 21,30 sati u ulici Franje Čandeka, izazvala prometnu nesreću s alkoholom u organizmu u koncentraciji od 2,05 g/kg gdje je pritom oštetila još tri osobna vozila.
Naime, 51-godišnjakinja je upravljajući osobnim vozilom marke Ford, riječkih registracijskih oznaka, kretala se u smjeru Turnića te je u jednom trenutku prešla na lijevu stranu kolnika i udarila u bočnu stranu osobnih vozila  marke Hyundai Accent i  marke Toyota koja su se kretala iz suprotnog smjera. Zatim je od jačine udarca vozilo Ford odbačeno i udarilo u betonski ivičnjak te se nastavilo kretati udarivši pri tome u parkirano osobno vozilo marke Citroen. Procjenjuje se da su ovom nesrećom vlasnici navedenih vozila materijalno oštećeni za najmanje 30 000 kuna.
 
Kako ne bi nastavila ugrožavanje sigurnosti u prometu i činjenje prekršaja, 51-godišnjakinja je privedena u prostorije Postaje prometne policije te joj je po završetku postupanja, u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, izdan optužni prijedlog. Zbog počinjenih prekršaja, predložena joj je novčana kazna od 21.300 kuna te izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca.
 
I ovom prilikom pozivamo vozače i sve ostale sudionike u prometu, na odgovorno ponašanje i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako ne bi činjenjem prekršaja ugrozili sigurnost u prometu ili izazvali prometne nesreće s teškim posljedicama.
 

Stranica

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.