Rijeka – Lokomotiva 3:0, bijeli ostvarili petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu


Rijeka – Lokomotiva 3:0, bijeli ostvarili petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu

17.04.2021.

Nogometaši Rijeke pobijedili su Lokomotivu 3:0 u utakmici 29. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Bijeli su odigrali odličnu utakmicu iskoristivši kikseve direktnih suparnika u borbi za treće mjesto, približivši se Gorici na trećem mjestu na samo bod zaostatka, dok su Riječani otvorili prednost pred Hajdukom na pet bodova, uz utakmicu više.

Rijeka je odigrala fenomenalnih 45 minuta u prvom dijelu u kojima je osigurala petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu. Prilika Čerina u prvoj minuti nagovijestila je u kojem će smjeru ići utakmica, ali udarac s 14 metara otišla je preko gola.

Lokomotiva je uzvratila u četvrtoj minuti, Chajia je ubacio, Papadopoulos je uspio pucati s pet metara, ali lopta je otišla pored gola.

Samo minutu kasnije, Capan je odigrao prekratku povratnu loptu u kaznenom prostoru, Nevistić je bio brži od Hadžića i uspio izbiti loptu.

I onda se sve otvorila unutar tri minute.

U desetoj minuti Menalo je oduzeo jednu loptu prošao po lijevoj strani kaznenog prostora i ubacio, a Murić je na kraju poentirao – 1:0.

p_17042109

Samo dvije minute kasnije Andrijašević je odigrao za Čerina koji je pronašao Kulenovića u srcu kaznenog prostora – 2:0.

Bijeli su u 17. minuti bili blizu trećeg gola. Nakon loše odigrane lopte vratara Hendije, Menalo je ponovo lijepo ubacio s lijeve strane, udarac Murića zaustavila je vratnica.

Prije trećeg gola Rijeke, uslijedila je po jedna prilika na obje strane.

U 26. minuti Petrak je odlično potegnuo s dvadesetak metara, Nevistić je odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

Samo minutu kasnije Tomečak je dugom loptom pronašao Kulenovića koji je pokušao prebaciti Hendiju, ali vratar Lokomotive bio je spreman.

I onda je stigao treći gol. U 31. minuti Lončar je gurnuo za Murića koji je pokušao dodati, loptu je skrenuo branič Lokomotive i Kulenović je poentirao iz blizine.

Lokomotiva je bolje krenula u nastavak i na otvaranju imala terensku inicijativu. Nakon što je lopta kružila oko gola Rijeke, Hadžić je uspio pucati unutar kaznenog prostora, a Tomečak je spriječio da lopta ode u mrežu.

p_17042111

U 55. minuti Kulenović je sjajno primio jednu dugu loptu i pucao, ali Hendija je odlično reagirao. Čerin je stigao iz drugog plana, ali nije uspio pucati.

Samo dvije minute kasnije Andrijašević i Kulenović odličnim duplim pasom otvorili su priliku za Andrijaševića, ali udarac je otišao pored gola, preciznosti je nedostajalo i u 61. minuti kada je Menalo pokušao uputiti udarac s 18 metara.

U 65. minuti nova kontra Rijeke, Lončar je ubacio, obrana Lokomotive kratko odbila, a Kulenović je potegnuo s 11 metara, ali okvir vrata ponovo je spasio lokose.

Lokomotiva je pokušavala igrati i eventualnim pogotkom vratiti se u igru. Najbliže su stigli u 77. minuti kada je Nevistić ispucao loptu, ali je pritom pogodio napadača Lokomotive. Lopta je krenula u praznu mrežu ali Capan je izbio loptu. U međuvremenu Duje Strukan pokazao je igranje rukom nogometaša Lokomotive.

U 87. minuti sjajna akcija Rijeke, Andrijašević je, nakon nekoliko lijepih  dodavanja, ušao u kazneni prostor s desne strane, ali Hendija je sačuvao mrežu.

Rijeka – Lokomotiva (24)


Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.