Rijeka – Varaždin 2:0, dva gola Galovića za prekid domaćeg niza bez prvenstvene pobjede


Rijeka – Varaždin 2:0, dva gola Galovića za prekid domaćeg niza bez prvenstvene pobjede

21.03.2021.

Nogometaši Rijeke pobijedili su Varaždin 2:0 u utakmici 26. kola Hrvatski telekom Prve lige. Nakon slavlja u Koprivnici, Rijeka je prekinula niz od 133 dana bez prvenstvene pobjede na domaćem travnjaku. Niz je trajao od 8. studenog 2020. i pobjede protiv Lokomotive (1:0).

Rijeka je povela u 22. minuti. Murić je ubacio, a Galović drugu utakmicu zaredom glavom pospremio loptu u mrežu – 1:0.

Drugi gol stigao je u 36. minuti. Galović je donio loptu pred kazneni prostor Varaždina i odigrao dupli pas s Menalom, a branič Rijeke hladnokrvno je poentirao za drugi gol na utakmici – 2:0.

Rijeka je krenula jako od samog početka, već u drugoj minuti Vukčević je ubacio u kazneni prostor, Andrijašević je uspio nadskočiti braniča Varaždina, ali udarac glavom otišao je pored gola.

p_21032102

Rijeka je mogla do gola i u šestoj minuti. Murić je odigrao kombinaciju s Lončarom na prvoj vratnici koji je kratko ostavio loptu za Drmića čiji je udarac blokirao Tkalčić. Lopta se odbila do Andrijaševića, ali pokušaj je otišao preko grede.

Opasno je bilo pred golom Varaždina i u 13. minuti. Lončar je ubacio, Menalo prsima uspio smiriti loptu pred golom i riješiti se pratnje braniča, ali Pellumbi je uspio izbiti loptu koja je na kraju završila u rukama vratara Zelenike.

Nakon što Rijeka nije iskoristila svoje prilike, zaprijetio je Varaždin. Posavec je lijepo ušao u prostor i gurnuo za Obregona koji se naša u sjajnoj situaciji u riječkom kaznenom prostoru, ali njegov udarac je blokiran. Već u idućoj akciji Peco je ostao sam na rubu kaznenog prostora, lijep udarac nogometaša Varaždina prošao je uz vratnicu.

Uz dva gola Rijeke, do kraja prvog dijela valja istaknuti pokušaje Lončara (25′) i Murića (29′). U 33. minuti Menalo se sjurio prema golu Varaždina, na trenutak je izgubio kontrolu, ali je uspio pucati. Tkalčić je spriječio da lopta ode u praznu mrežu.

Rijeka je odlično otvorila drugi dio. U 47. minuti Andrijašević je ušao u kazneni prostor i pokušao pronaći usamljenog Menala, ali Zelenika je odnio loptu.

p_21032103

Udarci Čerina (55′) i Pece (56′) nisu bili težak zadatak za vratare, onda je Varaždin imao tri dobre situacije koje nije iskoristio.

Obregon je u 62. minuti dugo “vagao” i na kraju propustio pucati. U 64. minuti Peco je uspio smiriti loptu i potegnuti s ruba kaznenog prostora, ali nije bilo preciznost.

Najveća prilika stigla je u 67. minuti. Boban je snažno potegnuo, Nevistić odlično obranio. Lopta se odbila na nogu Memiji, ali ni on ni Obregon, nisu pucali i propala je prilika.

U 78. minuti Menalo je odnio loptu i izašao pred gol Varaždina, ali Zelenika je obranio.

Rijeka – Varaždin (23)


Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.