Stižu reakcije na Trumpovu blokadu. Evo koje su najpopularnije

Veliki broj društvenih mreža odlučilo je blokirati američkog predsjednika Donalda Trumpa na svojim platformama zbog njegovog opetovanog kršenja pravila korištenja usluga i velikog rizika od poticanja na novo nasilje. Slijedom toga reakcije na Trumpovu blokadu nastavljaju se nizati.

Američkog predsjednika Donalda Trumpa do sada su blokirale ili mu ograničile pristup mnoge društvene mreže poput Facebooka, Twittera, Googlea, Spotifya, Snapchata, Instagrama, Reddita, YouTubea, TikToka i drugih.

Trumpu nije ostalo previše dostupnih platformi preko kojih bi mogao vršiti utjecaj na svoje pristaše, a špekulira se da bi mogao otvoriti vlastitu društvenu mrežu.

U međuvremenu, na društvenim mrežama pojavili su se brojni ‘memovi’ (pošalice) na račun predsjednika SAD-a.

Korisnik John Barron, na profil je stavio sliku Trumpa s lažnim tamnim brkovima te napisao “Pozdrav, potpuno sam nov na Twitteru, što radite”.

Nakon vijesti da je Trump blokiran na Twitteru, Microsoft se našalio “Sad je sigurno ugasiti vaše računalo”.

Zvijezda Star Warsa Mark Hammil upitao je pratitelje “Kako vam dan ide?” te podijelio sliku blokiranog predsjednikovog računa. Inače, Hammil je poznat po javnom kritiziranju Trumpa.

Urednik novina Politico Dave Brown našalio se da je ovo prvi put da je predsjednik SAD-a blokiran na Twitteru od 1812. godine.

Simpatičnu karikaturu Trumpa kako trči za ptičicom (logo Twittera) izradila je korisnica Pia Guerra.

Inače, Trumpove pristaše su se već uoči američkih izbora počele okupljati na novoj platformi Parler za koju se smatralo da će joj se sada pridružiti i predsjednik. Međutim, Google Play, Apple i Amazon već su izbacili tu mrežu sa svojih servisa.

Korisnici su u šali počeli preporučivati Trumpu da se priključi MySpaceu – jednoj od najstarijih društvenih mreža.

“Znaš li što je MySpace?”, tvitao je podrugljivo korisnik Jon Ousky.

 

Podsjetimo, 6. siječnja 2021. godine, američki predsjednik Donald Trump putem svog profila na Twitteru nahuškao je svoje sljedbenike na zgradu Kongresa. Došlo je do nereda u kojima je poginulo četvero prosvjednika, a kasnije je ozljedama podlijegao i jedan policajac.

 

Foto: snimka zaslona Instagram

Najnovije