U prometu za vikend evidentirano 228 prekršaja, jedna osoba smrtno stradala, a tri teško i sedam lakše ozlijeđenih

Najveća koncentracija alkohola od 1,64 g/kg izmjerena je u subotu, 17. srpnja, 25-godišnjem slovenskom državljaninu u Malom Lošinju

FOTO: Ilustracija
 
Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i prošlog vikenda je policija pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća.
 
Tijekom nadzora evidentirano je ukupno 228 prometnih prekršaj i to: 40  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18  prekoračenja brzine, zatim 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 14 nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, kao i osam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom. Uz navedene, zabilježena su i tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te 127 ostalih prometnih prekršaja.
 
Najveća brzina od 135  km/h izmjerena je u petak, 16. srpnja, u  8.26 sati na autocesti A6, Rijeka-Zagreb, kod Svilnog. Posada policijskog presretača zaustavila je 18-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Volkswagen Passat, koprivničkih registarskih oznaka, dok se navedenom brzinom kretao u smjeru Rijeke na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 80 km/h na tom dijelu prometnice. Zbog počinjenog prekršaja sankcioniran je u skladu s važećim zakonskim propisima, novčanom kaznom od dvije tisuće kuna.
 
Najveća koncentracija alkohola od 1,64 g/kg izmjerena je u subotu, 17. srpnja, 25-godišnjem slovenskom državljaninu u Malom Lošinju. Policijski službenici su ga zaustavili oko 14.40 sati na predjelu Poljane kada je upravljao osobnim vozilom marke BMW, slovenskih  registracijskih oznaka. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanje sigurnosti u prometu, isključen je iz prometa te je poradi počinjenog prekršaja sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Optužnim prijedlogom mu je predložena novčana kazna od najmanje 10 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.
 
Inače, od ukupno 132 alkotestiranih vozača, kod njih 17 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola, a najviše ih je bilo u dobi između 25. i 30. godine života, njih šest. Što se tiče koncentracija, devet vozača je evidentirano s koncentracijom od 0,51 do 1,00 g/kg, četiri ih je u sklupini s 1,51 g/kg i više, tri ih je s 1,01 do 1,50 g/kg, a jedan vozač je evidentiran s koncentracijom do 0,50 g/kg. Navedeni vozači, kao i ostali počinitelji prekršaja u prometu, sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
U prometu je prošlog vikenda evidentirano i 55 prometnih nesreća, u kolima je jedna osoba, nažalost, smrtno stradala, tri su teško i sedam ih je lakše ozlijeđeno.

Stranica

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.