Vikend u prometu – 11 prometnih nesreća i 165 prekršaja

Najveća brzina od 171,6 km/h evidentirana je jučer, 9. siječnja oko 17,30 sati na autocesti A6 kod Vrata Jadrana

FOTO: Ilustracija

Proteklog vikenda policija je u provedbi pojačanog nadzora prometa na cestama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježila ukupno 165 prometnih prekršaja.

Tijekom nadzora utvrđeno je 63 prekršaja prekoračenja brzine, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Osim spomenutih, zabilježen je po jedan prekršaj korištenja mobitela za vrijeme vožnje i upravljanja vozilom prije stjecanja prava, pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja zabrane upravljanja vozilom te 72 ostala prometna prekršaja.

Najveća brzina od 171,6 km/h evidentirana je jučer, 9. siječnja oko 17,30 sati na autocesti A6 kod Vrata Jadrana gdje se 44-godišnji vozač osobnog vozila marke Alfa, riječkih registracijskih oznaka kretao navedenom brzinom unatoč tome što je ograničenje brzine na toj dionici 90 km/h.  Predložena mu je novčana kazna od 5 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, izdvajamo 36-godišnjeg vozača kojega su policijski službenici zatekli u Kukuljanovu u petak, 7. siječnja oko 18,15 sati i pri tome mu izmjerili koncentraciju alkohola od 2,17 promila.  Riječ je o hrvatskom državljaninu koji je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka.
Ostale evidentirane koncentracije alkohola su u rasponu od 1,51 i više 0,51 zabilježene kod tri vozača, dok su dva vozača evidentirana s 0,51 do 1,0 g/kg te jedan u kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg.

Tijekom vikenda, na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se i 11 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Pozivamo i ovom prilikom  vozače na maksimalni oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. Za vrijeme trajanja zimskih uvjeta na cestama povećana je mogućnost prometnih nesreća stoga veliku ulogu u sigurnosti prometa na cestama ima dosljedno poštivanje prometnih pravila, propisa i prometne signalizacije te međusobno tolerantno ponašanje svih sudionika u prometu

https://primorsko-goranska-policija.gov.hr/vijesti/koristenje-zimske-opreme-na-vozilima-obvezno-od-15-studenog-do-15-travnja/28578
 

Stranica

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.