Voditeljica otvorila emisiju na neuobičajen način i poslala snažnu poruku

U ponedjeljak 19. siječnja, voditeljica Jelena Obućina započela je emisiju “Pregled dana” na vrlo neuobičajen način i time odaslala snažnu poruku javnosti. 

Najnovija emisija “Pregled dana” NewsmaxAdrie-Srbija počela je u nešto drugačijem izdanju.

Naime, voditeljica Obućina, nakon što je pozdravila publiku s “Dobra večer”, zašutjela je na 15-ak sekundi. Potom, podsjetila je na sve trenutke nepravde na koje su građani šutjeli, ne podignuvši glas.

Među najnovijima je slučaj mlade glumice Milene Radulović koja je hrabro istupila i javno progovorila o tragediji koja ju je zadesila kao sedamnaestgodišnjakinju, kada ju je pedagog i profesor glume Miroslav Mika Aleksić silovao.

“Neprijatno je, ali mi smo navikli šutjeti, kad nam kasne plaće, kad nosimo pelene zbog 300 eura, kad fotografiramo glasačke listiće, kad su piloti proglašeni za alkoholičare, kad nemamo vodu za piće, kad nam truju rijeke, kad nema mjesta u bolnicama, kad nas tuku na protestima, kad drugi viču ocu poginulog radnika, kad Jutki aplaudiraju, kad kompletni idioti sruše dio grada, kad je tetka poslala pare iz Kanade, kada su bakljade na krovovima dok smo zaključani, kad je Obradović sataniziran, kad je Jovanjica procvjetala, kad nestane snimka s naplatne rampe i iz Kosovske Mitrovice, kad nas lažu o koroni, kad nas svađaju sa susjedima. Mi šutimo kada ne bismo smjeli. I zato nemojte nikada više pitati žrtve zašto su šutjele? Nemate pravo, nego ih podržite da progovore kad god da su spremne”, rekla je Jelena Obućina na samom početku emisije “Pregled dana”.

 

Foto: snimka zaslona Twitter

 

Autor: Predrag Martinović

Komentiraj

Najnovije