Završena prva faza dječjeg igrališta u Doričićima

U Doričićima je završena prva faza projekta izgradnje novog dječjeg igrališta kojim se želi povećati kvaliteta života najmlađih stanovnika ovog kostrenskog naselja i omogućiti im aktivno provođenje slobodnog vremena te poboljšati i proširiti lokalni sadržaji i infrastruktura.

Općina Kostrena je u 2017. godini otkupila zemljište za izgradnju igrališta, a kada bude u potpunosti realizirano, bit će to najveće kostrensko igralište čija će površina iznositi dvije tisuće četvornih metara. Projekt izgradnje i opremanja dječjeg igrališta na lokaciji Doričiči podijeljen je u dvije faze.

Prva faza koja je upravo završena, odnosi se na prostor od tristo četvornih metara čiju je izgradnju i opremanje Općina Kostrena prijavila na natječaj  Lag-a „VINODOL“, putem kojeg su joj dodijeljena bespovratna europska sredstva u iznosu od 241.531,96 kuna, odnosno 80 % prihvatljivih troškova projekta. S dodatnih 100 tisuća kuna projekt je sufinancirala i Primorsko-goranska županija.

 

Pored građevinskih radova na pripremi podloge, uređenju potpornih zidova, prilaza i okoliša kao i ograđivanju prostora za sigurnu igru, u prvoj fazi je postavljeno pet novih igrala za djecu u dobi od 2 do 5 godina te od 3 do 12 godina.  Sukladno važećoj zakonskoj regulativi, za igralište će se ishoditi certifikati za kvalitetu i sigurnost u skladu s EU normama.

Radove čija vrijednost iznosi 194,812,45 kuna izvela je tvrtka Parkovi Plus iz Rijeke dok je opremu vrijednu 178.677,50 kuna dobavila tvrtka Niveto iz Zagreba. KD Kostrena će (u narednim danima) zasaditi vegetaciju i hortikulturno urediti zelenu površinu u sklopu dječjeg igrališta.

 

Drugu fazu projekta, odnosno veći dio izgradnje i opremanja igrališta financirat će Općina Kostrena, s namjerom da i za ovaj dio projekta pokuša dobiti barem dio sredstava na nekom od natječaja ako se ukaže takva prilika. Igralište će biti opremljeno odgovarajućom opremom i za djecu s posebnim potrebama s ciljem njihove uspješnije integracije u društvo. Završetkom obiju faza Kostrena će dobiti vrijedan prostor koji će uz lokalno stanovništvo biti namijenjen i posjetiteljima i turistima koji dolaze u Kostrenu.  Dio prostora  planira se izdvojiti za parkiralište namijenjeno posjetiteljima igrališta.

 

 Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.