Završetak velikih projekata za kraj godine

Općinski načelnik Dražen Vranić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Dario Modrić, obišli su groblje u Svetoj Luciji gdje su nedugo završeni građevinski i hortikulturni radovi, a u tijeku su završni radovi na postavljanju podne obloge.
Službena primopredaja i blagoslov novog groblja održat će se nakon blagdana, a u siječnju bi trebali biti okončani i postupci javne nabave za izgradnju društveno –vatrogasnog doma u Pavekima i pomoćnog igrališta u Žuknici.

Riječ je o kapitalnoj investiciji, vrijednoj 7,5 milijuna kuna, kojom je uz završetak energetske obnove vrtića Općina Kostrena zaključila ovu izazovnu godinu. Radovi na proširenju groblja u Svetoj Luciji počeli su koncem siječnja, a završetkom projekta Kostrena je dobila 579 novih ukopnih mjesta te dodatnih 15 do 18 mjesta u općem polju, smještenih na površini od 1.800 četvornih metara.

U prvoj fazi projekta, 2018. godine, napravljeno je novo veliko parkiralište, a početkom 2020. na prostoru starog groblja, koji je bio predviđen za izgradnju grobnica većih dimenzija, izgrađeno je 5 četverostrukih, 10 dvostrukih i 5 jednostrukih grobnih niša te 32 pretinca za urne kako bi se premostio nedostatak grobnih mjesta do završetka radova na proširenju groblja.Završetak velikih projekata za kraj godine

Završetak velikih projekata za kraj godine

Izvor

Najnovije